Innovasjonsfabrikken Schibsted Vekst etablerer seg på Tøyen sammen med oss! Med dette vil Oslo få en unik arenea for tverfaglig og tverrsektorielt samarbeid.

Tøyen Startup Village er nå en realitet. Med på laget er både små og store bedrifter, private næringer, offentlige organisasjoner, ildsjeler og akademiske miljøer. Tøyen skal bli en oppstartslandsby og en smeltedigel for forskning, innovasjon og verdiskaping av lokal, nasjonal og internasjonal betydning.

13442079_10154921750694606_1349605976_o

 

Fra ideen ble lansert har det vært stor interesse fra gründermiljøene i Oslo, fra lokale ildsjeler på Tøyen til politikere på rådhuset. “Vi ønsker å drive en aktiv og involverende næringspolitikk” sier næringsbyråd Geir Lippestad (Ap) fornøyd. Noe av det første han gjorde som næringsbyråd var å tildele Tøyen Startup Village midler.

Jeg er veldig glad for at det allerede nå har resultert i at blant annet Schibsted Vekst skal flytte til Tøyen. TSV vil bidra til et økt samspill mellom store og små bedrifter. Det er også viktig med samarbeid med de lokale entreprenørene gjennom Tøyen Unlimited. Tøyen er på god vei til å bli en ekte, nyskapende og berikende oppstartsarena for Oslo lokalt, regionalt og nasjonalt. Jeg ser frem til at det etableres fremtidsrettede arbeidsplasser i området.

Både Tøyen Startup Village og Schibsted Vekst har signert leieavtaler med Entra for lokaler på Tøyen Torg. Tøyen Startup Village vil holde til på gateplan på torget og i Hagegata 22. Schibsted Vekst vil flytte inn i topp etg i tårnet i Hagegata 22. Dette blir basen for den videre utviklingen av en struktur for engasjement som skal føre til verdiskaping både for marked og samfunn i årene fremover. Det er mye ledig næringsareal i området, og med base på Tøyen Torg vil Tøyen Startup Village være et samlingspunkt og informasjonssenter for entreprenører og bedrifter i oppstartslandsbyen. Her vil lokale ideer skape globale muligheter.
IMG_0223

I lokalene til Tøyen Startup Village har små og mellomstore gründerbedrifter, samt Høgskolen i Oslo og Akershus meldt sin interesse for å ha prosjektplasser. Når innovasjonsfabrikken Schibsted Vekst etablerer seg på Tøyen sammen med oss, vil Oslo få en unik arenea for tverfaglig og tverrsektorielt samarbeid.

Oppstartslandsby

Knutepunktet for oppstartslandsbyen vil ligge i TSV Workbar på gateplan på Tøyen Torg, der tilbys fra september et grasrot oppstarts/arbeidsfellesskap og en funksjons og resepsjonstjeneste for alle som blir tilknyttet Tøyen Startup Village. Tøyen Startup Village vil ha et byutviklings coworkingspace i Hagegata 23, 2.etasje, samt et auditorie for ulike arrangementer. På toppen av tårnet i samme bygg vil Schibsted Vekst vil holde til.

Tøyen-Torg

Med dette inviterer vi nå alle til å bli med på veksten videre. Vi har plass til alle!

 

Share