Tøyen torg er en livlig plass og TSV med sin workbar vil bidra til å gjøre området enda mer dynamisk og spennende. Visste du at bare noen meter fra inngangen til TSV ligger et av byens kuleste lokaler? Jeg snakker om Biblo, med inngang tvers over fra Coop. Det er en liten hake, og det er at det kun er inngang for de mellom 10 og 15 år. Men om du melder deg frivillig til å hjelpe på kodeklubben der får du leke med kule ting (Microbits), med kule barn på dette svært kule stedet.

Hva gjør lokalet så stilig? Man må nesten oppleve det for å skjønne det, men interiøret er filmkulisse møter bibliotek møter gondolheis (!). Og bak i lastebilen på bildet er det bardisk og kjøkken… All aktivitet er basert på lyst og frivillighet, og selv om “attention span” av og til er kort, er det virkelig artig å se barna leke, skape og slappe av i ulike fordelinger.

Dersom du kan programmere litt og har lyst til å hjelpe barn finne gleden med teknologi, har du muligheten til det ved å melde deg som instruktør til Kodeklubben her. Hver tirsdag fra 1630-1800 hjelper 3 voksne de som vil prøve å programmere en Microbit. I tillegg til selve brikken (som i seg selv har sensorer for lys, temperatur, bevegelse, etc.), har vi tilgang til noen motorer, dioder og annet for å kunne bygge ting og styre med noen linjer kode – oftest skrevet ved å dra blokker sammen på skjermen.

Har du barn i aktuell alder, send dem på Kodeklubb! Forrige tirsdag var det faktisk overkapasitet med instruktører. Full 1-til-1 både med devicer, PCer og voksenhjelp er jo luksus, men det var da helt klart plass til flere barn.

Sondre, som sitter med Ledidi på TSV og driver TapBookAuthor.com, har gjort dette et par måneder nå etter oppfordring fra Beathe og er helt frelst (det er bestilt flere Microbits i hans fotspor etter påskeferien f.eks.!). Ta gjerne kontakt med ham om du har spørsmål. Det hadde også vært morsomt om noen ville være med på å lage mer innhold og opplegg rundt Microbits i digital form og kanskje man kunne fått med noen sponsorerher hjemme på få devicer ut i skolene i større skala, slik BBC har gjort i UK.

Uansett, å være på kodeklubben på Biblo gir masse inspirasjon og krever såpass moderat med innsats at det helt klart er gjørbart for de fleste, uansett hvor travle de ellers måtte være. Når man går derfra etter halvannen time, har man fått energi til å legge inn mer enn halvannen time ekstra, så det er ren netto personlig i tillegg til at man hjelper andre

Share